Жінці, яка була «главной финансисткой» під час окупації Куп’янщини, загрожує до 10 років ув’язнення

Харківська обласна прокуратура підготувала та направила до суду обвинувальний акт щодо 45-річної жінки, яка вчинила колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Відповідно до слідчих матеріалів, після вторгнення російських військ на територію Куп’янська, ця жінка вирішила підпорядкувати себе окупантам та розвивати свою кар’єру під їхнім контролем. За її добровільної згоди було призначено на посаду «и. о. начальника управління финансов Временной гражданской администрации Купянского района».

Обвинувачена організовувала та керувала діяльністю цього управління, розподіляла завдання серед підлеглих співробітників та здійснювала фінансовий контроль.

На Харківщині викрили колаборанта, який організував трансляцію російської пропаганди під час окупації

Зараз обвинувачена перебуває під вартою. Судовий процес буде проводитися у Червонозаводському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування та оперативний супровід проводили співробітники Управління Служби безпеки України в Харківській області.

Відповідно до закону, за вчинення такого злочину передбачена покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років, а також з конфіскацією майна або без такої.

Комментарии