Зловживання владою та сприяння окупантам: Директорка фермерського господарства підозрюється у вивезенні українського зерна

За даними Куп’янської окружної прокуратури Харківської області, директорці фермерського господарства пред’явлено підозру у здійсненні колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Жінка, яка очолює господарство, що спеціалізується на вирощуванні різноманітних культур і розведенні худоби, виявилась однією з осіб, що співпрацювали з окупаційною владою.

Згідно з проведеним слідством, під час окупації смт Великий Бурлук у липні минулого року, жінка активно залучалася до господарської діяльності в співпраці з представниками російської адміністрації.

Окупаційного директора Бердянського морпорту засуджено на 10 років за сприяння викраденню українського зерна

З метою здійснення вивезення українського врожаю до Бєлгородської області рф, вона використовувала спеціальну техніку та найману робочу силу.

Документи, які були вилучені під час проведення обшуку, підтверджують її участь у зловживанні владою під час окупації, включаючи переоформлення господарства згідно з російським законодавством.

Прокурори вже виступили із клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для підозрюваної. Обшук та розслідування проводяться за підтримки СБУ.

Комментарии