Зміївська ТЕС припинила роботу через аварію на єдиному працюючому енергоблоці

Один з останніх функціонуючих енергоблоків Зміївської Теплової електростанції, яка належить ПАТ “Центренерго” і знаходиться під управлінням Фонду державного майна, припинив роботу через аварію. Ця ситуація триває вже три дні.

Про це повідомив радник Центру стратегічних досліджень Костянтин Ільченко, посилаючись на свої джерела.

“Щойно отримав повідомлення про те, що Зміївська ТЕС, уже три дні не виробляє електроенергію і повністю зупинена через аварію на останньому робочому енергоблоці. З того часу працівники станції не можуть його запустити. Трагічна пікантність ситуації в тому, що про реальну техногенну катастрофу не доповіли прем’єру. Зроблено це з метою приховування надзвичайної ситуації від уряду та суспільства. Уся інформація знаходиться у керівництва Центренерго, наглядової ради та в.о. голови ФДМ України Федоришина”, — написав Ільченко.

Громада на Харківщині в рамках ремонту укриття замовила смартфон за 36 000 гривень

Зміївська ТЕС — це теплова електростанція, розташована біля селища Слобожанське в Зміївському районі Харківської області. Вона забезпечує електроенергією регіон трьох областей: Харківської, Полтавської та Сумської.

За словами Ільченка, зупинка електростанції сталася через невдалий процес ліквідації наслідків ракетних обстрілів та деструктивних стосунків з підрядними організаціями.

Комментарии