Адміністратор Telegram-каналу “Повістки” отримав 5 років ув’язнення за підрив авторитету ЗСУ

Адміністратор Telegram-каналу “Повістки” був засуджений до 5 років ув’язнення та дворічного випробувального терміну за розголошення інформації про місця роботи військкоматів.

Відповідний вирок було опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень, а рішення прийняв Дарницький районний суд м. Києва.

Власника каналу визнали винним за ст. 114-1 КК України — перешкоджання законній діяльності Збройних сил. У своєму каналі Telegram він писав про місця, де працюють співробітники територіальних центрів комплектування та видавали повістки. Використовуючи фрази, такі як “за можливості не заїжджайте”, “будьте обережними” тощо, він дискредитував роботу ТЦК.

Дівчина, що розклеювала проросійські листівки та співала гімн країни-терориста перебуває під слідством, — Болвінов (Фото, Відео)

Районні військкомати звернулися до суду, стверджуючи, що діяльність чоловіка може призвести до розкриття мобілізаційного плану на території Києва, погрози авторитету ЗСУ та зриву воєнних заходів.

Суд визнав, що дії автора каналу призводять до напруги у суспільстві, формують негативне ставлення до представників територіальних центрів комплектування та стабільну позицію для відмови від мобілізації.

Комментарии