Агрорейдерство на Харківщині: чоловік заволодів підприємством померлого знайомого

Приватне сільськогосподарське підприємство знаходиться у селі Рідкодуб Купʼянського району. Після деокупації населеного пункту власник та засновник підприємства помер, а його давній знайомий вирішив стати новим очільником підприємства.

Як встановило слідство, було складено фейковий договір купівлі-продажу корпоративних прав, датований липнем 2022 року, за три місяці до смерті справжнього власника, яким він нібито передав у власність товаришу 100% частку у статутному капіталі за 2000 гривень.

Таким чином ділок протиправно заволодів підприємством та його майном, серед якого сільськогосподарська техніка та майже 2500 тонн зерна. Загальні збитки сягають майже 6 млн гривень.

СБУ затримала агронома з Харківської області, який допомагав рашистам мінувати поля і дороги

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, 67-річному чоловіку заочно оголоили підозру за фактом протиправного заволодіння майном підприємства, у тому числі частками його засновників, учасників, шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів, за попередньою змовою групою осіб, що заподіяло велику шкоду. За оперативними даними, підозрюваний перебуває за кордоном. Вирішується питання щодо його оголошення в міжнародний розшук. Правоохоронці встановлюють інших фігурантів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии