Апеляційний суд збільшив термін покарання директорці Вовчанського ліцею, яка співпрацювала з росіянами

Апеляційний суд Харкова засудив до одного року позбавлення волі директорку Вовчанського ліцею №7 Людмилу Іващенко за колабораційну діяльність.

Про це повідомив Харківський антикорупційний центр.

Харківський апеляційний суд виніс ухвалу, якою частково задовольнив скаргу прокурора та збільшив термін покарання для директорки Ліцею №7 у Вовчанську, Людмили Іващенко, призначивши їй один рік позбавлення волі. У рішенні також вказано на заборону працювати в органах державної влади чи місцевого самоврядування на 10 років. Інформацію про це надано в рішенні суду від 14 грудня.

Нагадаємо, що суд першої інстанції визнав Іващенко винною у колабораційній діяльності та призначив арешт на 6 місяців, заборону обіймати посади в органах влади на 10 років.

Апеляційний суд вважає, що суд першої інстанції не врахував достатньо тяжкість скоєного Іващенко кримінального правопорушення. Школа, як стверджує суд, має важливе значення у формуванні патріотизму та моральних якостей дітей. Судові матеріали свідчать про те, що Іващенко, взявши на себе співпрацю з окупантами, нанесла серйозні шкоди як дітям, так і сім’ям, які залишались вірними Україні.

Іващенко перебуває під вартою з 26 червня цього року.

Слідство встановило, що вона добровільно вступила у співпрацю з представниками держави-агресора, обіймаючи посаду директора в так званому “государственном бюджетном образовательном учреждении “средняя общеобразовательная школа № 4” г. Волчанська”. Директорка ліцею почала адаптацію навчального процесу до стандартів окупаційної влади, забезпечуючи учням підручники згідно з російськими програмами.

«Народний міліціонер» з Балаклії підозрюється у колабораціонізмі

Також Іващенко влаштовувала вчителів на роботу до закладу, що функціонує під контролем окупаційної адміністрації. Вона видавала учням атестати про отримання неповної середньої освіти, друковані на бланках окупаційної адміністрації Харківської області та завірені печаткою.

Ще однією провокативною дією Іващенко стало організоване вивезення символіки України та проведення свята “першого дзвоника” 1 вересня, на якому піднімали прапор рф.

Іващенко визнала свою вину та розкаялася на суді першої інстанції, розповідаючи деталі своєї діяльності.

За інформацією порталу “Youcontrol”, Іващенко продовжує виконувати обов’язки директора ліцею, попри її юридичні проблеми. Варто відзначити, що у 2010 році вона обралася депутатом Вовчанської міськради від “партії регіонів” та була членом цієї партії.

Комментарии