«Народний міліціонер» з Балаклії підозрюється у колабораціонізмі

Слідчі Харківщини заочно повідомили про підозру 40-річному чоловіку, який добровільно обійняв посаду «виконувача обов’язків бійця спеціального відділення швидкого реагування» у тимчасово окупованому місті Балаклія.

За даними слідства, чоловік фактично здійснював організацію та керівництво підрозділом охорони, проводив наради та інструктажі з особовим складом.

Слідчі встановили, що чоловік, перебуваючи на території, тимчасово захопленій російськими військами, добровільно вступив до лав так званої «народної міліції». Він виконував роль начальника відділу охорони одного з районів Балаклії.

Засуджено «політексперта» з Житомира, який працював на кремлівські «змі» у Криму

Працівники 7-го управління (з обслуговування Харківської області) ДСР Національної поліції України спільно зі слідчими відділу поліції № 1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури заочно повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 10 років.

Комментарии