Безпека наших сімей під загрозою, а поліція бездіє – підприємці “Барабашово”

Група невідомих 09 червня скоїла напад на будинок одного з активістів підприємницького руху ТЦ “Барабашово” Руслана Гусейнова. Сам Руслан Гусейнов пов’язує напад зі своєю діяльністю із захисту інтересів підприємців від протиправних дій чиновників.

Камери спостереження зафіксували, щонайменше, кількох нападників. Зловмисники вибили кілька вікон камінням та залишили біля дверей будинку пляшку з легкозаймистою сумішшю – так званий “коктейль Молотова”. Із відео з камер спостереження видно, що лиходії працювали злагоджено, напад, вочевидь, був добре спланований.

На думку Руслана Гусейнова, напад і, особливо, пляшка з “коктейлем Молотова” – це попередження. Йому й раніше надходили погрози й анонімні вимоги припинити захищати підприємців торговельного центру, зокрема в питаннях протистоянь із міськими чиновниками, протидії спробам рейдерських захоплень магазинів торговельного центру. Але раніше погрози надходили персонально, виключно на адресу самого підприємця. А от “візити” до помешкання, місця, де проживає родина активіста – це вперше.

kok2.jpeg

Інші підприємці торговельного центру “Барабашово” також переконані: нічні події – це “помста за непокору забаганкам міських чиновників”. Адже характер нападу – побиття вікон, спланований напад тощо – дозволяє говорити про схожість із нападами на території торговельного центру. Так, протягом останніх років у схожий спосіб за допомогою пляшок із легкозаймистою сумішшю здійснено з десяток підпалів торговельних об’єктів та адміністративних будівель на “Барабашово”. Пошкоджено майна підприємців на загальну суму понад п’ять мільйонів гривень та завдано збитків адміністрацій торговельного центру, щонайменше, на 4,6 мільйона. Більшість торговельних об’єктів, що зазнали нападів, розташовані на умовній лінії будівництва незаконної дороги через “Барабашово”, під час обговорення якої секретар міськради обіцяв “направити бульдозери” на підприємців.

Особливе занепокоєння підприємців викликає цілковита бездіяльність працівників Нацполіції в питаннях розслідування цих нападів. Факти нападів реєструються в ЄРДР виключно після відповідних рішень суду, слідство затягується, результатів слідства немає. За жодним із випадків підпалів – навмисним пошкодженням майна підприємців особливо суспільно небезпечним способом – винні не знайдені та не покарані.

Кілька днів тому за участі, серед інших, Руслана Гусейнова було підготовлене звернення до керівництва Нацполіції у Харківській області та міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова із вимогою провести службове розслідування за фактом упереджених дій працівників Нацполіції та дати правову оцінку всім фактам нападів та спроб рейдерських захоплень на території “Барабашово”. Відповіді наразі немає.

Теги:

Комментарии