Безробітна дівчина та охоронець хлібокомбінату стали «правоохоронцями» під час окупації Куп’янська

22-річна безробітна та 49-річний охоронець хлібокомбінату в червні минулого року добровільно погодилися на співпрацю з рашистами та отримали посади в незаконному правоохоронному органі на тимчасово окупованій території Куп’янського району. Про це повідомили у відділі комунікації поліції регіону.

Жінка обійняла посаду «виконуючої обов’язки слідчого слідчого відділу управління внутрішніх справ тимчасової цивільної адміністрації Харківської області». Вона здійснювала виїзди на місця подій та проводила досудове розслідування у кримінальних справах, які перебували в провадженні окупаційної міліції.

Чоловік працював «виконувачем обов’язків помічника начальника чергової частини – оперативного чергового управління внутрішніх справ тимчасової цивільної адміністрації Харківської області». Він виконував обов’язки із виявлення та запобігання злочинів, патрулював територію та ніс службу на блокпостах у Куп’янську. Перевіряв документів, приймав та оформлював звернення громадян, конвоював незаконно затриманих громадян до новоствореного правоохоронного органу, розташованому у місті Куп’янськ.

Поліцейську-зрадницю з Харківської області засудили до 15 років увʼязнення з конфіскацією майна 

Зрадникам заочно повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Колаборанти прислужували рашистам до деокупації району у вересні 2022 року. Наразі підозрювані переховуються від слідства. Вирішується питання щодо оголошення їх у розшук.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии