Поліцейську-зрадницю з Харківської області засудили до 15 років увʼязнення з конфіскацією майна 

Орджонікідзевський райсуд Харкова визнав винною вже колишню поліцейську у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, під час окупації селища Дворічна Куп’янського району правоохоронниця вирішила продовжити будувати свою кар‘єру при окупантах. Будучи на той час діючим співробітником Національної поліціі України, жінка обійняла посаду «и. о. старшего участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции» у так званому «Управлении внутренних дел ВГА Харьковской области». 

Поліцейського-зрадника з Харківської області, який після деокупації ховався на горищі, відправили до тюрми на 15 років

Під час прийому на «роботу» вона власноруч написала пояснення, у якому зазначила перелік відомих їй громадян України, які проходили службу у зоні АТО та працівників Служби безпеки України.

Згодом вона зайняла посаду «участкового уполномоченного полиции группы участковых уполномоченных полиции Пункта полиции №1 (дислокация пгт Двуречная)» у вказаному незаконному правоохоронному органі.

Зрадниця особисто здійснювала приймання та відпрацювання заяв і повідомлень про події.  Щомісячно зрадниця отримувала заробітну плату в розмірі 50 тисяч російських рублів. 

Наприкінці липня їй навіть видали «службове посвідчення» строком на один рік. Але на такий період зрадниці воно не знадобилось, адже у листопаді 2022 року її затримали українські правоохоронці.

До винесення вироку обвинувачена перебувала під вартою. Свою вину у скоєному зрадниця не визнала. Жінку засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі