Блогеру, що працює на російську пропаганду з Іспанії, повідомлено про підозру у державній зраді (Відео)

Відповідно до процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури, українському блогеру, який активно сприяє проросійській пропаганді, було повідомлено про підозру у скоєнні державної зради (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний є керівником забороненої в Україні проросійської політичної партії та власником однойменного YouTube-каналу. Від 2019 року він фактично проживає в Іспанії, де організовує пропагандистські акції та поширює політично спрямовані, антиукраїнські матеріали.

Слідство встановило, що навесні 2022 року підозрюваний уклав угоду з колишнім начальником Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, який працює на ФСБ РФ з 2018 року. Супроти нього розпочато окреме кримінальне провадження за фактом державної зради.

НАБУ та САП розкрили корупційну схему з незаконними дозволами на перетин кордону

Разом зі своїми спільниками та членами партії вони створили медіапроєкт з метою дискредитації України та Збройних Сил, який передали куратору з фсб росії. Цей проєкт полягав у пошуку українських військовополонених на території росії, організації та зйомці їх заслуховування під час допиту. Відеоматеріали, отримані в результаті, використовувались для створення тенденційних антиукраїнських матеріалів, що розповсюджувалися в Інтернеті.

Протиправний характер інформаційного продукту було підтверджено судовою лінгвістичною експертизою.

Досудове розслідування веде СБУ.

Комментарии