НАБУ та САП розкрили корупційну схему з незаконними дозволами на перетин кордону

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП), з оперативним супроводом Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції, розкрили факт спільної діяльності групи осіб включно з чинним помічником активного народного депутата України, пов’язаної з отриманням неправомірної вигоди за внесення даних в систему “Шлях”, яка фактично надає дозвіл на перетин кордону.

Наразі слідчі здійснюють невідкладний обшук у помічника та народного депутата з Тернопільщини. Проводиться перевірка стосовно можливої причетності народного обранця до злочину.

Керівник “Київміськбуду” виїхав за кордон з довідкою про інвалідність і підкорив Еверест (Відео)

За даними розслідування, ця група осіб систематично отримувала неправомірну вигоду за включення в інформаційну систему “Шлях” даних через обласні військові адміністрації, що надавало їм право на перетин кордону. За попередньою кваліфікацією, цей вчинок може бути кваліфікований за статтями 368 частини 3, 368 частини 4, 27 частини 4 та 369 частини 4 Кримінального кодексу України.

Деталі будуть надані пізніше.

Варто зазначити, що відповідно до обмежень, введених у зв’язку з правовим режимом воєнного часу, виїзд чоловікам-громадянам України у віці від 18 до 60 років обмежено у виїзді за межі країни.

Комментарии