Частувала окупантів самогоном: мешканці Харківщини дали 3,5 роки тюрми

Суд визнав винною в колабораційній діяльності мешканку села Грушівка Куп’янського району, яка забезпечувала військових рф продуктами харчування та спиртними напоями власного виробництва. Жінці призначили покарання у виді 3,5 років ув’язнення з позбавленням права займатися фінансово-господарською діяльністю на строк 10 років, з конфіскацією усього майна. Про це стало відомо з вироку Київського райсуду Харкова.

За даними Харкывського антикорупцыйного центру, мова йде про Інну Бакалову, уродженку села Тополі, яка проживала у Грушівці. Строк відбуття покарання Бакаловій зарахували з 5 жовтня 2022 року.

Листоноша “Укрпошти” з Ізюма, яка в окупації організувала розповсюдження російських газет, отримала 11 років тюрми

Із вироку суду відомо, що Бакалова вийшла на контакт ыз представниками незаконних збройних та воєнізованих формувань, які окупували Грушівку, та надала у безоплатне користування для проживання дачний будинок, де раніше мешкала її мати. Окупанти пів року жили у ньому та поруч“паркували військову техніку із маркуванням “Z”. 

Слідство встановило, що жінка забезпечувала окупантів продуктами харчування та спиртними напоями власного виробництва. Після деокупації Грушівки Бакалова у додатку Viber надіслала повідомлення наступного змісту: “у нас Украина везде по квартирам и за квартирами передай нашим ополченцам”.

На суді жінка свою вину не визнала. Зазначила, що вона із матір`ю доглядає за будинком знайомих. У період окупації військові рф начебто самостійно зайшли до цього будинку та проживали там. Запевняла, що російським військовим не допомагала, продукти харчування та самогон не передавала. Також стверджувала, що не відправляла SMS, яку виявили у її телефоні. Припустила, що, можливо, подруга відправила, аби помститися їй.

Свідки-односельці Бакалової зазначили, що вона спілкувалась із окупантами, підтримувала їх, дізнавалась у місцевих, де вільне житло, щоб заселити військових рф, виготовляла для них самогон, готувала та возила їжу на блокпости, відпочивала з ними на ставку.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии