Чергував на російських блокпостах і “здавав” проукраїнських односельчан: на Харківщині піймали зрадника

Служба безпеки і Нацполіція викрили мешканця Харківщини на пособництві рф і запобігли його втечі на тимчасово окуповані території України.

Встановлено, що чоловік під час боїв за Харків співпрацював з росіянами. Зокрема, він обходив фронтову територію області та фіксував місця зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ. Отриману інформацію зрадник передавав командуванню окупаційних угруповань рф, які воювали на Ізюмському напрямку. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

СБУ піймала російського агента, який хотів підірвати залізницю на Харківщині

Також встановлено, що після захоплення частини регіону, загарбники залучали свого поплічника до чергування на російських блокпостах. Там він допомагав агресору виявляти учасників руху опору, які діяли на території області. Для цього фігуранту видали автомат АК-74 з боєприпасами та військову форму російського зразка. Він «здавав» загарбникам українських патріотів-односельчан під час зупинки автомобілів на ворожих блокпостах.

Фігуранта затримали при спробі втекти на тимчасово окуповані території, де він намагався уникнути правосуддя. Чоловіку висунили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);
  • ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану).

Наразі затриманий перебуває під вартою. Йому загрожує 12 років тюрми.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии