Чотирьох мешканців Мелітополя підозрюють у колабораційній діяльності за створення дитячих військово-політичних рухів

За процесуального керівництва Мелітопольської окружної прокуратури чотирьом громадянам України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані погодилися на пропозицію окупаційної влади та очолили незаконно створені в окупованому Мелітополі дитячі військово-політичні рухи. Ці організації мають на меті впровадження агресивної політики росії у сферу виховання молоді, формування у підлітків позитивної мотивації до проходження військової служби у збройних силах країни-окупанта, а також укріплення авторитету окупаційної влади росії.

Однією з осіб, якій пред’явлено підозру, є “ректор” фіктивного “Мелітопольського державного університету”, який прийняв пропозицію очолити так званий “регіональний штаб Запорізької області всеросійського дитячо-юнацького військово-патріотичного громадського руху «Юнармія»”.

Діяльність цього руху спрямована на просування агресивної політики країни-терориста серед української молоді та має на меті підвищення інтересу підлітків до вступу у військову службу в ряди країни-окупанта.

Засуджено двох громадян за шпигунство на користь окупантів на Сході України

Під час співпраці з представниками рф, підозрюваний сприяв поширенню цього руху серед молоді на тимчасово окупованих територіях.

Він систематично організовував політичні заходи та поширював інформацію через соціальні мережі та пропагандистські медіа.

Троє інших мешканців Мелітополя, за своїми ідеологічними поглядами, очолили схожі дитячі та юнацькі організації, створені окупаційною адміністрацією, такі як “Юг молодой”, “Движение первых”, “Мы вместе с россией”.

Вони продовжують підтримувати агресію рф проти України та активно сприяють діяльності цих рухів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Досудове розслідування – Нацполіція України.

Комментарии