Дар’я Кригіна, яку засудили на 11 років за корегування ударів по Харкову, намагається оскаржити вирок

Дар’я Кригіна, яку у вересні 2023 року визнали винною у корегуванні російських обстрілів по Харкову та призначили 11 років позбавлення волі, разом із захисниками хоче оскаржити цей вирок. Як повідомило “Суспільне“, обвинувачувана брала участь у засіданні в режимі відеоконференції.

Адвокат Кригіної подав клопотання про відвід колегії суддів, які виносили вирок, а також відвід суддів апеляційного суду, які розглядають кримінальні провадження. Клопотання захисника частково задовольнили — відвели трьох суддів. Далі суд має призначити нову колегію і дату наступного засідання.

“У цій ситуації буде новий розподіл, призначать нову колегію суддів. Тоді вже розглядатимуть апеляційну скаргу. Щодо обвинуваченої є інформація з каналів зв’язку, з мобільного телефону про її причетність до злочину, речові докази. Також є інформація від свідків. Ці докази належно розглянув суд першої інстанції, визнав Дар’ю К. винною. Але обвинувачена і адвокати з цим не погодилися”, — прокоментував речник Харківської облпрокуратури Дмитро Чубенко.

Адковати Кригіної з журналістами спілкуватися відмовилися: “Будемо коментувати, коли суд розглядатиме справу по суті”.

Нагадаємо, що 5 вересня 2023 року колегія суддів Дзержинського районного суду Харкова винесла Дар’ї Кригіній обвинувальний вирок. Її визнали винною у поширенні інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ та призначили покарання у виді 11 років позбавлення волі.

Уродженка міста Антрацит Луганської області, яке з 2014 року окуповано російськими військовими, тривалий час проживала у Харкові. Як встановило слідство, російські спецслужби залучили дівчину до співпраці після початку повномасштабної агресії рф. Для комунікації з окупантами вона використовувала один з популярних месенджерів та відправляли координати для обстрілів. За навідкою Кригіної росіяни здійснювали ракетні удари по житлових масивах Харкова, медустановах і торговельних закладах. Ці атаки спричинили жертви серед цивільного населення і руйнування. Крім того, зловмисниця намагалась виявити місця базування підрозділів ЗСУ і Національної гвардії, які дислокуються на території міста.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии