Харків’янці, яка наводила ракетні удари росіян по місту, дали 11 років ув’язнення

Ще одна інформаторка спецслужб рф, яка коригувала російські обстріли Харкова, отримала реальний термін ув’язнення. Мова йде про Дар’ю Кригіну, яку контррозвідники СБУ затримали у квітні 2022 року.

Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, за наводкою жінки окупанти здійснювали ракетні удари по житлових масивах міста. Також загарбники використовували координати своєї коригувальниці для обстрілів місцевих медустанов і торговельних закладів. Ці атаки спричинили жертви серед цивільного населення і руйнування житлової та соціальної інфраструктури міста. Таким чином ворог сподівався залякати жителів Харкова та викликати паніку серед людей. Крім того, зловмисниця намагалась виявити місця базування підрозділів ЗСУ і Національної гвардії, які дислокуються на території міста.

Як встановило слідство, російські спецслужби залучили харків’янку до співпраці після початку повномасштабної агресії рф. Для комунікації з окупантами вона використовувала один з популярних месенджерів. Під час обшуків у затриманої виявлено російські рублі та мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисницю винною за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) та призначив їй 11 років тюремного ув’язнення.

Дизайнер и сокурсница замглавы облсовета: стало известно имя девушки, которая помогла РФ обстреливать Харьков

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии