ДБР розслідує незаконний виїзд народного депутата на Мальдіви під час війни (Фото, Відео)

Державне бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України проводить розслідування щодо законності виїзду на відпочинок народного депутата під час збройної агресії рф проти України.

Генеральний прокурор України 25 липня 2023 року порушив кримінальне провадження щодо внесення неправдивих відомостей до документів для виїзду за кордон заступником голови комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Співробітники Бюро з’ясовують обставини, яким чином депутат міг опинитися на відпочинку на Мальдівах, попри заборону на виїзд посадовцям за кордон.

Народному депутатові від “ОПЗЖ” повідомлено про підозру у державній зраді

Розслідування включає перевірку можливого внесення завідомо неправдивих даних до офіційних документів про його виїзд, зокрема стосовно терміну, мети та країн відрядження.

Інформація засвідчує, що в середині липня 2023 року депутат перебував у готелі приватного острова Ітхаафуші на Мальдівах.

Доказами підтверджено, що в період з 05 червня по 22 липня 2023 року він перебував за межами України. Депутат виїхав на три дні до Польщі за службовим відрядженням з метою поглиблення співробітництва з Урядом Литовської Республіки.

10 липня 2023 року, знаходячись за кордоном, депутат дистанційно відкрив лікарняний лист в одному з приватних медичних закладів Києва до 19 липня 2023 року. При цьому ймовірно були внесені недостовірні дані в електронну систему охорони здоров’я, оскільки медичний огляд фактично не проводився.

Також встановлено, що депутат разом з сім’єю – дружиною та дітьми – до 22 липня перебував на території Мальдівської Республіки, у готельному комплексі Waldorf Astoria Maldives.

Екснардепу Мураєву повідомили про підозру у державній зраді

Правоохоронці здійснили обшуки у помешканні депутата та вилучили паспорти для виїзду за кордон з відповідними відмітками та інші документи.

Кримінальне провадження розслідується за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Комментарии