Демонструвала службове посвідчення та просила “посадити” за кермо іншу людину: прокурор з Харкова отримала догану за спробу впливу на патрульних

Ще влітку до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів надійшла дисциплінарна скарга від співробітника патрульної поліції в Одеській області, який повідомив що 15 червня 2023 року екіпаж патрульної зупинив водійку авто за перевищення дозволеної швидкості руху. Порушницею виявилась прокурор Київської окружної прокуратури Харкова Людмила Тімонова.

Як повідомлялося у скарзі патрульного, водійка перевищила максимальне обмеження швидкості руху на 32 км/год, за що передбачено адміністративну відповідальність. У ході оформлення адміністративного правопорушення прокурор пропонувала поліцейським внести неправдиві відомості до постанови, зокрема, зазначити, що за кермом перебувала не вона. При цьому Тімонова демонструвала патрульним своє службове посвідчення працівника прокуратури, грошові кошти та повідомила, що вона є прокурором в Харкові, а також просила не складати стосовно неї відповідні документи про адміністративне правопорушення.

Отримавши відмову, Тімонова звернулась до іншого працівника поліції. Вона кілька разів натякала, чи можливо, щоб хтось інший був зафіксований за кермом замість неї і що така людина навіть може прийти та написати про це.

Один із поліцейських запитав Тімонову де вона служить, на що та відповіла, що не служить, а є прокурором в Харкові. Почувши це, інспектор заспокоїв її, пояснивши що їй нічого не буде за такий штраф, сума якого складає 340 грн. Сплатити його на місці через платіжний термінал прокурор відмовилась.

Пізніше штраф Тімонова так і не сплатила, із вказаною постановою не погодилася та звернулася до Київського райсуду Харкова з позовною заявою про її скасування. Суд відкрив провадження у справі, проте ще не прийняв остаточного рішення.

У свою чергу прокурор пояснила, що просила патрульних застосувати стосовно неї попередження, оскільки це перший її штраф, і що її водійський стаж складає менше року. За їх словами, після відмови застосувати попредження працівник поліції запропонував їй вирішити вказане питання «через начальника». На думку Тімонової, цими словами патрульний провокував її вирішити питання через його керівника.

Крім того, Тімонова заперечила, що робила пропозицію працівникам поліції внести до постанови про накладення адміністративного стягнення завідомо неправдиві відомості про те, що хтось інший був за кермом, а не вона. За її словами, протягом усієї подорожі вона періодично мінялася місцем зі своїм знайомим. Приблизно за дві хвилини перед тим, як її зупинили працівники поліції, знайомий пересів із місця водія на заднє сидіння, щоб відпочити, а вона сіла за кермо. Позаяк поліцейські не надали їй відомостей, де саме автомобіль перевищив швидкість, то вона достовірно не розуміла, хто в той момент знаходився за кермом – вона чи її знайомий. Саме тому, вона вголос озвучила поліцейським слова про те, що хтось інший був за кермом.

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішила накласти на Людмилу Тімонову дисциплінарне стягнення у виді догани.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии