Депутат райради із річним доходом менше 15 тисяч гривень придбав AUDI A6 під час російського наступу на Харків  

Депутат Харківської районної ради Ярослав Полозков отримав у власність автомобіль Аudi A6 23 березня 2022 року (саме в цей час росіяни активно окупували Харківську область). Про це стало відомо з декларації депутата за 2022 рік, ппоінформували в Харківському антикорупційному центрі.

Полозков вказав, що вартість автомобіля 2019 року випуску становить 702 000 гривень. Депутат не пояснив, яким саме способом він отримав авто у власність. Не зазначені і витрати на придбання автомобіля.

Також у декларації Полозкова жодним чином не відображена доля автомобіля BMW 258I 2017 року випуску, яка фігурувала у його декларації за 2021 рік. Також Полозков задекларував право власності ще на один автомобіль – Mercedes-Benz s 450.

Харківський суддя придбав під час війни Lexus преміум класу

Ярослав Полозков є засновником трьох підприємств: ТОВ “Інфо Сервіс +”, ТОВ “Інфо Сервіс Про” та ТОВ “Ліберті Проджект”. Згідно з декларацією, за рік його дохід склав 14 800 гривень. При цьому його заощадження, вказані у декларації за 2021 рік на рівні 150 000 доларів, не змінились.

Розслідувачі ХАЦ встановили, що депутат не згадав у своїй декларації про британську фірму, яку створив у 2021 році. Компанія називається Vertex Trade LTD. Директоркою фірми є Дар’я Осетрова – менеджерка концерну “Райський куточок”, що належить родині Полозкових. Фірма не подавала звітність і на початку 2024 року була ліквідована, однак в декларації Полозкова за 2021 та 2022 роки мала б фігурувати.

Також депутат не вказав власність чи право користування об’єктами нерухомості. Хоча у той же британській компанії в нього зазначена адреса маєтку на вулиці Комітетській у Лісопарку, де прописані багато власників книжкового ринку “Райський куточок”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии