Депутати від “Блока Кернеса”саботують перейменування міста Первомайський — мер

Напередодні вересневої сесії депутат Первомайської міськради від “Блока Кернеса – Успішний Харків”, ексголова Певомайської РДА Віктор Намчук записав відеозвернення до мешканців громади, у якому, зокрема, пояснив, чому обранці від цієї партії виступають проти перейменування міста.

“Четвертий раз поспіль мер виносить на сесію один і той же проєкт рішення по перейменуванню Первомайського в Добродар. Депутати своєю позицією дали зрозуміти, що ми підтримуємо ту назву, яку підтримує більшість городян. Для цього треба провести нормальні громадські слухання, не один тур у турборежимі, а у два тури. І організувати нормальну демократичну топонімічну комісію і закрити це питання. Звертаюсь до своїх колег, депутатів — не піддаватися погрозам, не вірити у брехливі обіцянки. Ми діємо згідно із законодавством. Ми відстоюємо позицію громади. І ми будемо наполягати зняти це питання з порядку денного і організувати нормальні громадські слухання”, – сказав Намчук.

Мер Микола Бакшеєв, який є ініціатором перейменування міста звинуватив опозиційних депутатів у саботажі.

“Шановна громада! Так звана “Опозиція” погрожує зірвати сесію, вигадуючи нові вимоги, щодо питання перейменування міста. Намагається вберегти російську, колоніальну назву, не зважаючи на численні руйнування і втрати серед синів нашої громади від рук росіян. Прикриваючись тим, що ніби щось незрозуміле приймається на сесіях, хоча всі питання попередньо обговорюються та затверджуються більшістю голосів на комісіях, де присутні і члени опозиційних фракцій. Які також підтримують всі заявлені питання порядку денного. Шановна громада, з питаннями порядку денного ви завжди можете ознайомитись на офіційному сайті міської ради. Тому, не вірте “гучним” висловам, читайте та перевіряйте будь-яку інформацію та дотримуйтесь інформаційної гігієни”, – написав Бакшеєв у своєму Telegram.

На честь захисників і звільнення від росіян: у Куп’янську перейменували вулиці

Нагадаємо, місто Первомайський вирішили перейменувати на початку 2023 року. Голосування відбулося у два тури: в першому було запропоновано 15 варіантів нової назви. У другому турі залишилося два варіанти – Добродар і Хлібодар. У фінальному голосуванні взяли участь 763 мешканці, більшість голосів (634) віддали за Добродар.

Питання про перейменування міста на Добродар вже двічі виносилося на розгляд сесії міськради, і опозиційні депутати двічі провалили голосування.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии