До агентства з розшуку активів передадуть приміщення в центрі Харкова, якими володіли росіяни

Суд задовольнив клопотання Київської окружної прокуратури Харкова про арешт нежитлових приміщень на суму майже 144 млн грн та передачу цієї нерухомості до Агентства з розшуку та менеджменту активів, одержаних від корупційних та інших злочинів (АРМА). 

Встановлено, що у власності акціонерного товариства перебували нежитлові приміщення по вулиці Сумській у Харкові. На початку лютого 2022 року між вказаним АТ та товариством з обмеженою відповідальністю було укладено договір, відповідно до умов якого вказана нерухомість була передана в іпотеку ТОВ, яке має юридичну адресу в Латвії.

Где заказать дешевый эвакуатор в Харькове?

Рішенням РНБО України від 12 січня 2023 року до зазначеного ТОВ на 5 років були застосовані персональні санкції, зокрема тимчасове позбавлення права користуватися та розпоряджатися активами, що належать юридичнiй особi, а також активами, щодо яких така особа може прямо чи опосередковано вчиняти дiї, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними. Санкції пов‘язані з тим, що керівник і кінцевий бенефіціарний власник є громадянином рф, а сама компанія співпрацює з відомим російським букмекером.

Однак у лютому 2023 року ТОВ продало нежитлові приміщення фізичній особі. Таким чином, всупереч вимогам законів України «Про санкції», «Про нотаріат», «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» відбулось протиправне відчуження зазначеної нерухомості фізичній особі, чим завдано шкоду державі в особливо великих розмірах. У зв’язку з цим прокурор звернувся до суду з клопотанням про арешт вказаних нежитлових приміщень.

Харківські правоохоронці також проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии