Двоє бойовиків рф, які воювали проти України, отримали тюремні строки за воєнні злочини

Завдяки доказовій базі Служби безпеки України суд ухвалив вироки двом бойовикам, які воювали проти України у складі окупаційних угруповань рф.

Обидва підсудні – мешканці Луганщини, були затримані українськими захисниками під час контрнаступальних операцій ЗСУ під Бахмутом. У ході досудового розслідування вони надали свідчення про використання заборонених фосфорних бомб проти цивільної інфраструктури міста Попасна, що на Луганщині, та розграбування Миронівської ТЕС і приватних будинків у Донецькій області.

Суд призначив одному зловмиснику 10 років тюрми, інший – проведе за ґратами 15 років.

За даними слідства, один із засуджених воював проти України ще з 2014 року. Тоді він, мешканець Луганщини, приєднався до терористичних угруповань російського бойовика Козіцина та обстрілював позиції АТО в районі Світлодарської дуги.

Після початку повномасштабного вторгнення рф він вступив до 85-ї окремої мотострілецької бригади збройних сил росії.

Перебуваючи у лавах загарбників, брав участь у боях у районі Бахмута, у тому числі для стримування українського контрнаступу поблизу селища Кліщіївка.

Здала важкопоранених бійців ЗСУ у полон: лікарка з Маріуполя отримала довічне

Ще одним засудженим є житель Луганщини, який у лютому 2022 року «мобілізувався» до 6-го мотострілецького «козачого» полку 2-го армійського корпусу країни-агресора.

Після зарахування до окупантів їхній поплічник пройшов на полігоні тактичну та вогневу підготовку для ведення штурмових дій в умовах міської інфраструктури.

Згодом зловмисника «відрядили» на Бахмутський напрямок, де він обстрілював бойові позиції українських військ неподалік селища Курдюмівка.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Львівській, Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва обласних прокуратур.

Комментарии