Диверсанти підірвали літаки та гелікоптер на аеродромі Чкаловський у Підмосков’ї (Фото)

На аеродромі ім. чкалова під москвою група слідчого комітету рф розслідує акт диверсії, що стався 18 вересня 2023 року та призвів до серйозних пошкоджень двох літаків і одного гелікоптера.

Про це повідомили ГУР МО України на офіційному каналі у Telegram.

Подія спровокувала “глибоку стурбованість” серед вищого військового керівництва, оскільки на цьому аеродромі базуються урядові літаки, відомі як “літаки судного дня”, а також спеціальні розвідувальні літаки.

Невідомі особи проникли на охороняємий аеродром та влаштували вибух, який призвів до пошкодження літаків АН-148 і ІЛ-20 (обидва належать 354-му авіаполку спеціального призначення), а також гелікоптера МІ-28Н, який активно використовувався для боротьби з безпілотниками над Московською областю.

На Харківщині затримали 70 осіб, яких перевіряють на причетність до диверсій та пропаганди “руського міра”

Пошкодження літаків може значно ускладнити їхнє подальше відновлення. Гелікоптер отримав пошкодження в області хвостової частини. Ще один АН-148, який стояв поруч з іншими, також зазнав незначних ушкоджень.

Російські правоохоронні органи вживають заходів для пошуку диверсантів та обмеження поширення інформації про цю подію в місцевих ЗМІ.

Комментарии