Ексдиректору Russia Today, який закликав вбивати українських дітей, повідомлено про нову підозру

Служба безпеки України задокументувала нові злочини Антона Кузнєцова-Красовського, колишнього директора російського телеканалу “Russia Today”, який виступав із закликами до геноциду українського народу.

Під час одного з останніх випусків своєї авторської програми, він публічно закликав до утоплення та спалення українських дітей.

Ці злочинні висловлювання були поширені на каналах Russia Today, а також на його особистих каналах в YouTube та Telegram, де він має сотні тисяч підписників.

На підставі цих фактів слідчі Служби безпеки повідомили Кузнєцову-Красовському про нову підозру за статтею 442 частиною 2 Кримінального кодексу України — публічні заклики до геноциду, спрямованого на повне або часткове знищення національної або етнічної групи шляхом вбивства її членів.

На Харківщині викрили ще одну освітянку, яка збиралась вчити дітей за російськими підручниками

Оскільки злочинець переховується за кордоном та уникає судового переслідування, ведуться комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Нагадаємо, що в лютому цього року Кузнєцова-Красовського було засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна на підставі матеріалів СБУ.

Розслідування цієї справи здійснювалося за процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Комментарии