Експоліцейського-зрадника на Харківщині, якого спочатку виправдали, відправили до тюрми на 10 років

Полтавський апеляційний суд скасував виправдувальний вирок колишньому українському правоохоронцю і призначив 10 років ув’язнення, з конфіскацією майна та забороною займати посади в державних органах протягом 15 років. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури. 

Під час окупації селища Шевченкове зрадник активно допомогав ворогу, зокрема, “зливав” російським військовим адреси проживання учасників АТО/ООС та правоохоронців. Крім того, обвинувачений допомагав окупантам облаштовувати блокпости, виконував їхні вказівки та навіть встиг отримати “грамоту” і “благодарность” від головного гауляйтера Харківщини “за весомый вклад в борьбу с неонацизмом на Украине”.

Зрадника зартимали після деокупації селища. На суді чоловік заявив, що його обмовили, а адвокат доводив, що його клієнт має проукраїнську позицію, співав українські пісні і за українську піксельну форму в окупації його навыть побили росіяни.

Вироком першої інстанції фігуранта виправдали через недоведеність вини і звільнили з-під варти. Прокурори подали апеляційну скаргу і клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Аргументи прокуратури: заяви чотирьох громадян про те, що після звільнення з-під варти чоловік погрожував їм за показання в суді першої інстанції.

На суді свідки під присягою повідомили, що обвинувачений неодноразово погрожував їм безпосередньо чи через близьких родичів фізичною розправою за те, що вони давали стосовно нього показання про вчинення злочинів. Тоді чоловіка взяли під варту без права внесення застави, поки розглядалась апеляційна скарга. 

Колегія суддів Полтавського апеляційного суду підтримала позицію прокуратури та скасувала незаконний виправдувальний вирок суду першої інстанції.

За даними Харківського антикорупційного центру, мова йде про В’ячеслава Артюхова.

За даними з судового реєстру, людина з таким ПІБ, як у Артюхова, працювала в українській міліції. Чоловік дослужився до майора, але в 2011 році його звільнили з правоохоронних органів за перевищення службових повноважень, коли він, будучи напідпитку, влаштував бійку.

За даними аналітичної системи YouControl, у 2016 році Артюхов заснував аграрне підприємство, яке проіснувало менше року. У 2018 році він подавав декларацію кандидата на посаду оперуповноваженого ГУНП у Харківській області.

Артюхов був затриманий у Шевченковому 14 вересня 2022 року. При затриманні в нього вилучили службове посвідчення співробітника окупаційної “міліції”. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии