Фейк про літери для станції “Київська”: архітектори виготовили символи як частину неофіційного проєкту (Фото)

У мережі поширюється фейкова “новина” про нові літери для станції “Київська” харківського метро.

Про це повідомляє видання “Думка”.

Зазначається, що група архітекторів створила літери як частину неофіційного проєкту для станції метро “Київська” у Харкові.

Проєкт був представлений архітектурним бюро Слави Бальбека. За його словами, авторами були київські архітектори, луцькі благодійники та харків’яни.

Дерусифікація метрополітену в Харкові: змінено напис на станції “Київська” (Фото)

“Історія про те, що взяти і зробити простіше, ніж інколи здається”, — висловився з приводу реалізації проєкту Слава Бальбек. Крім того, він зазначив, що виготовлені літери будуть розіграні, а зібрані кошти передадуть харківським військовим. Згодом й було повідомлено про завершення збору.

У зв’язку з цим, важливо зауважити, що інформація, яка розповсюджувалась в харківських пабліках про встановлення цих літер на станції метро, є недостовірною. Ці літери не були офіційно затверджені та автори проєкту не мали наміру встановлювати їх на станції метро. Крім того, жоден допис не був підкріплений посиланням на авторів фото та проєкту загалом.

У коментарі “Думці” прессекретар метрополітену Олексій Бітнер повідомив, що на даний час активісти до комунального підприємства не зверталися.

“У мене на цей час інформації немає, що вони до нас якимось чином зверталися”, — повідомив він.

Нагадаємо, на харківській станції метро “Київська” відбулась дерусифікація — замінили літери назви станції с російських на українські. Деякі містяни висловили невдоволення стилем, в якому виконали нові літери.

“Вказане візуальне рішення тимчасове та його виконання обумовлене неможливістю виготовлення у короткі терміни елементів деяких недостаючих літер аналогічним шрифтом та з відповідних матеріалів. Нині елементи нових літер, яких не вистачає, перебувають на етапі розробки та виготовлення. Після чого буде виконано монтаж нових та демонтаж старих літер”, — коментували в метрополітені.

Комментарии