Генерал-лейтенанта рф судитимуть за обстріли Луганщини та керівництво окупаційною армією «лнр»

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо генерал-лейтенанта рф, який очолював окупаційну армію “луганської народної республіки”.

Йому інкриміновано вчинення навмисних дій, спрямованих на зміну меж України та порушення Конституції, що призвело до загибелі та інших серйозних наслідків. Він також обвинувачується в веденні агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України).

Розслідування встановило, що під час російського вторгнення генерал-майор рф був призначений для керівництва “2-м армійським корпусом народної міліції лнр”.

Під його керівництвом ворожі війська здійснювали масовані атаки за участю авіації, бронетехніки та іншого важкого озброєння проти об’єктів критичної інфраструктури та мирного населення, що призводило до смерті та поранень цивільних осіб, включаючи дітей, а також до руйнування об’єктів житлового фонду, майна та інфраструктури.

Отримав «патент на торговлю» і збагачувався під час окупації: на Харківщині викрили підприємця-колаборанта

Такі дії суперечать нормам міжнародного гуманітарного права та свідчать про ведення агресивної війни на території України.

За успішне виконання наказів російського керівництва під час так званої “спецоперації” на сході України, генерал-лейтенанту було надано звання “герой росії”, “герой лнр”, а також нагороджено “орденом Ахмата Кадирова”.

Спеціальне досудове розслідування було проведено слідчими з 3 управління ГУ Служби Безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Комментарии