Голові Спілки ветеранів АТО Вовчанська дали умовний термін за зйомки у пропагандистських відео росіян

Чугуївський міський суд Харківської області визнав винним колишнього учасника АТО з Вовчанська у глорифікації збройної агресії рф проти України та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років (зі звільненням від відбуття покарання з застосуванням умовного терміну – 3 роки). Про це стало відомо з вироку суду.

Як з’ясував Харківський антикорупційний центр, мова йде про Сергія Володимировича Красовського. Це колишній учасник АТО. Згідно з даними порталу “YouControl”, цей чоловік до сих пір очолює Спілку ветеранів АТО Вовчанського району.

Главу районного “Союза ветеранов АТО” отстранили от должности за видео с Добкиным

Після деокупації Вовчанська у вересні минулого року Красовського затримали одним із перших.

Як повідомляли у Центрі стратегічних комунікацій ЗСУ, Сергій Красовський надав російським військовим під час окупації міста дані про місцевих ветеранів АТО. Він не заперечував це на відео під час затримання. 

У квітні минулого року в інтерв’ю російській інформагенції Красовський заявляв, що Збройним силам України слід якомога швидше скласти зброю. Він також заявляв, що брав участь в АТО, але не бачив на Донбасі жодного російського військового, українські захисники нібито стріляли по цивільних об’єктах, а влада не піклується про ветеранів АТО.

“У 2015 році я пішов у зону АТО після того, як сказали, що там бомблять та вбивають людей. Але виявилося, що там немає російських солдатів — не бачив жодного. Тоді ж я став калікою, але на даний момент мені ніхто не надає допомоги, немає можливості навіть купити собі ліки. Мені сказали: “Ти нам не потрібен, ти ніхто і звати тебе ніяк”, — цитували Красовського російські пропагандисти.

“Не вірте розмовам про те, що Росія веде вогонь. Стріляли ми за наказом наших командирів. Попадали у мирні будинки, школи, дитсадки, гинули невинні люди. Снаряди просто летіли незрозуміло куди, — сказав Красовський. — Хлопці, кидайте це все, йдіть додому та будьте зі своїми дружинами”.

З вироку суду стало відомо, що Красовського обвинувачували за участь упропагандистському відео. Він визнав свою вину та розкаявся, пояснив суду, що боявся за своє життя та сім`ю, оскільки йому погрожували. Але тепер він шкодує про це.

Відомо, що Красовський з 2016 року став опікуном трьох малолітніх дітей, бо їхню матір позбавили батьківських прав. Чоловік визнаний інвалідом війни II групи. Він проходив службу в АТО у 2015-2016 роках і до сих пір значиться головою громадської спілки “Асоціація захисту прав людини в Україні” у Вовчанському районі.

Із судового реєстру також стало відомо, що людина з такими ж ініціалами, як у Красовського, у квітні 2014 року була засуджена Великобурлуцьким районним судом Харківської області до трьох років позбавлення волі за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1, 2 ст. 263 КК України). Відповідно до вироку, Красовський Сергій Володимирович на початку березня 2014 року у лісосмузі неподалік смт. Приколотне (тоді Великобурлуцького району) знайшов вогнепальну зброю, боєприпаси та виготовлений промисловим способом багнет, що є холодною зброєю. Чоловік заховав арсенал у тій же лісосмузі, а за два тижні забрав зі схованки, та був затриманий працівниками міліції. Апеляційний суд Харківської області в лютому 2015 року змінив вирок на 2 роки умовно.

У листопаді 2011 року особа з таким ПІБ була амністована Чугуївським міським судом Харківської області за незаконний продаж на Чугуївському автовокзалі спеціального технічного засобу негласного отримання інформації марки М200 за 400 гривень.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии