“Голову пенсійного фонду Харківської області” при окупантах заочно засудили до 10 років тюрми

Червонозаводського райсуд Харкова визнав винною в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) так звану “голову пенсійного фонду Харківської області” окупаційної адміністрації Зою Фінько та призначив покарання у виді 10 років позбавлення волі та заборонив займати посади в органах влади строком на 15 років. Про це стало відомо з вироку від 17 жовтня.

Також суд призначив конфіскацію в дохід держави всього майна, що належить Фінько, а саме: три земельних ділянки загальною площею 7 гектарів, три квартири загальною площею 139,5 кв. м та автівку Renault Fluence 2010 року випуску. Про це поінформували в Харківському антикорупційному центрі.

Суд призначив покарання у шість років тюрми для помічниці начальника окупаційної влади Вовчанська

У липні 2022 року СБУ заочно повідомила про підозру уродженці села Загоруйківка Куп’янського району Фінько за добровільне зайняття посади керівника підрозділу пенсійного забезпечення так званої “тимчасової цивільної адміністрації Харківської області”. На той момент серед обов‘язків Фінько була видача “допомоги” від країни-агресора місцевим мешканцям у сумі 10 тис. рублів.

До повномасштабного російського вторгнення Фінько працювала заступником начальника відділу обслуговування громадян № 13 (сервісний центр) Управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області (місце дислокації – Куп’янськ).

Слідство з’ясувало, що Фінько добровільно перейшла на бік ворога. У червні минулого року представники держави-агресора призначили жінку на посаду керівника підрозділу пенсійного забезпечення т. зв. “тимчасової (в подальшому військової) цивільної адміністрації Харківської області”.

Окрім видачі “допомоги”, Фінько також обвинувачувалась в організації відкриття та функціонування структурних підрозділів пенсійного забезпечення при т. зв. “військовій цивільній адміністрації Харківської області” у селищах Шевченкове, Дворічна, Великий Бурлук та інших населених пунктах Куп`янського району.

Після вдалого контрнаступу ЗСУ на Харківщині у вересні минулого року Фінько втекла до росії, де продовжує займати посаду “начальника Пенсионного фонда Харьковской области”. У сюжетах російських пропагандистів Фінько, перебуваючи в Білгороді, неодноразово фігурувала як людина, відповідальна за видачу так званої “грошової допомоги” мешканцям Харківської області, які виїхали до рф.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии