Суд призначив покарання у шість років тюрми для помічниці начальника окупаційної влади Вовчанська

Суд вирішив справу стосовно Юлії Паценко, яка працювала “помічницею начальника Вовчанського територіального управління військової цивільної адміністрації Харківської області” під окупаційною владою. Їй було призначено покарання у вигляді шести років позбавлення волі.

Рішення прийнято Київським районним судом міста Харкова 29 вересня.

Юлія Паценко була затримана 24 вересня 2022 року та визнана судом винною в участі в окупаційній владі. Крім того, суд заборонив їй обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими функціями в органах влади, установах, підприємствах та організаціях незалежно від форми власності на 10 років.

СБУ повідомила про підозру харків’янину, який поширював фейки та дискредитував українських захисників

Паценко, яка є уродженкою Харкова, працювала на окупаційну владу у Кирилівському старостинському окрузі Старосалтівської селищної ради Чугуївського району. Вона займалась видачею гуманітарної допомоги від окупаційної влади та погоджувала різні організаційні питання з окупантами.

У судовому процесі Паценко частково визнала свою вину та розповіла про обставини своєї роботи під окупаційною владою. Вона стверджує, що змушена була виконувати деякі завдання після того, як її родину вигнали з Харкова через обстріли, і російські війська прийшли в її район.

Суд врахував обставини справи та призначив покарання. Паценко має провести у в’язниці шість років.

Коментарі