Готував нові удари по електропідстанціях у п’яти областях України: СБУ розкрила та затримала у Харкові “сплячого” агента ФСБ (Відео)

Служба безпеки України виявила ще одного агента ФСБ в ході складної спеціальної операції, яка пройшла в різних регіонах країни.

Цей агент, за вказівкою агресора, збирав інформацію про місцезнаходження ключових електропідстанцій в Харківській, Сумській, Полтавській, Донецькій та Луганській областях.

Крім того, російський агент повідомляв окупантам про напругу енергетичних об’єктів та рівень їх пошкоджень після ворожих обстрілів.

Посадовець “Укренерго” з Харкова зливав росіянам інформацію про ключові об’єкти енергосистеми

Інформація, яку отримував зловмисник, використовувалася агресором для планування нових повітряних ударів по електричних підстанціях з метою повного паралізування п’яти областей України.

Контррозвідка Служби безпеки успішно затримала цього зрадника у Харкові, коли він виконував розвідувальне завдання ФСБ.

З’ясувалося, що цей агент був привернутий російськими спецслужбами задовго до початку повномасштабного вторгнення та був переведений в “сплячий режим”.

Після 24 лютого 2022 року ФСБ “активувала” свого агента та передала завдання щодо здійснення розвідувальних та деструктивних дій проти України.

Для зв’язку використовувалися попередньо підготовлені закриті канали електронного зв’язку.

Зрадник передавав отриману інформацію окупантам через “зв’язкового”, що знаходився в тимчасово окупованій Горлівці.

Мешканці Харківщини, яка публічно підтримувала російських окупантів, вручили підозру

Під час обшуків у місці проживання затриманого було виявлено мобільний телефон, ноутбук та планшет, які містили докази злочинних дій.

Розслідування, спрямоване на встановлення всіх обставин злочину, триває. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Спеціальну операцію з проведення цієї розкрити виконували спільно контррозвідка Служби безпеки України в Харківській області за керівництва Харківської обласної прокуратури.

Комментарии