Хабарі у податковій Харківщини: викрили нових підозрюваних

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура висунули підозри в одержанні неправомірної вигоди ще двом працівникам Головного управління Держаної податкової служби в Харківській області. Про це повідомили в НАБУ.

За даними слідства, взимку цього року начальниця відділу податкової підбурила представника приватного товариства віддати $55 000 за виключення його компанії з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості.

Кошти зокрема призначалися начальнику одного з управлінь ГУ ДПС області, податківиці, а також її підлеглій та місцевому підприємцю, які брали участь у передачі хабаря. Днями підозри оголосили цьому начальнику, працівниці відділу і підприємцю. Начальниці відділу про підозру вручили ще в лютому.

Шантажували підприємців: у Харкові троє податківців вимагали хабарі під виглядом допомоги ЗСУ

Слідство по цій справі триває. Встановлено, підозрювана податківиця вимагала ще $150 000 за вчинення дій в інтересах низки товариств, зокрема під час проведення підпорядкованим їй відділом перевірки щодо правильності нарахування, повноти і своєчасності сплати податків і зборів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии