Харківʼянин передав ворогу щонайменше 100 локацій для обстрілів по всій України

У Харкові судутимуть 41-річного чоловіка, якому інкримінують держзраду та порушення законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомили у пресслужбі Харківськї облпрокуратури, встановлено, що обвинвачений регулярно спілкувався зі своїм давнім знайомим — керівником бригади «Призрак» на прізвисько «Шаман», яка контролюється РФ та воює на її боці. Під час захоплення Купʼянська цей «Шаман» став «заместителем главы по вопросам инфраструктуры».

Харківʼянин на власному авто об’їжджав територію не тільки Харкова, а й всієї України і передавав «Шаману» місця базування української армії, техніки, засобів протиповітряної оборони та обʼєктів енергосистеми. Встановлнено, що з листопада 2022 по кінець жовтня 2023 року харківʼянин надіслав бойовику щонайменше 100 таких локацій у столиці, Київській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Сумській, Вінницькій, Чернігівській та інших областях. 

Працівницю навчального закладу з Харківщини відправили у в’язницю за “злив” росіянам місць базування ЗСУ

Найбільшу увагу навідник приділив енергообʼєктам у Харкові, які систематично піддавалась повітряним ворожим атакам. Після передачі ним інформації про один з таких обʼєктів окупанти здійснили удар безпілотниками, що призвело до повного його знищення. Дані харківʼянин надсилав у вигляді голосових, текстових повідомлень, зображень карт місцевості із зазначенням координат та графічними позначками, відеозаписів.

Зловмисника затримали 31 жовтня 2023 року за місцем його проживання. Під час обшуків правоохоронці знайшли у підозрюваного мобільні телефони та sim-картки різних мобільних операторів із доказами листування з «Шаманом». Встановлено, що від нього за підривну діяльність проти України харківʼянин встиг отримати понад 150 тисяч гривень. Навіднику загрожує довічне увʼязнення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии