Харківʼянину, який “зливав” росіянам дислокації ЗСУ, інкриміновано ще один злочин

Прихильник “руського миру” з Харкова створив в мобільному додатку “Viber” чат для обмеженого кола користувачів. З початку минулого року чоловік почав активно підтримувати дії РФ, зокрема, систематично висловлював негативне ставлення до чинної влади України та пропагував погляди та ідеї російського режиму. Про це повідомили у пресслужбі Національної полції.

Під час обшуку у 58-річного фігуранта правоохоронці вилучили мобільний телефон з відповідними дописами, а також сім-карти різних операторів.

Судитимуть харків’янина, який агітував любити «руський мір» навіть поліцію

Чоловіку оголосили підозру за скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує до трьох років ув’язнення.

Зловмисник вже має дві підозри та утримується у слідчому ізоляторі. До суду було скеровано обвинувальний акт за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України: виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників. Також харків’янина підозрюють за ч. 2 ст.114-2 ККУ: несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии