Харківська поліклініка замовила ремонт із великими переплатами на будматеріалах

Комунальне некомерційне підприємство “Міська поліклініка №26” уклало угоду з ФОП Дрозд Ігор Іванович щодо проведення ремонтних робіт вартістю 1,13 млн грн. Про це йдеться на сайті “Prozorro”.

Як повідомили в Харківському антикорупційному центрі, угоду підписали без тендеру. Мова йде про капітальний ремонт вимощення будівлі КНП “Міська поліклініка №26” ХМР, зокрема, оновлення плитки. Ціни у кошторисі завищені в середньому вдвічі. Зокрема, вартість кілограма гідроізоляційної суміші зазначена 50 гривень. При цьому марка, яку будуть використовувати, не названа. Для порівняння, в “Епіцентрі” гідроізоляційна суміш Ceresit полімерцементна CR 65, яку активно використовують при відбудові, коштує 25 гривень за кілограм.

Щонайменше удвічі завищили ціну на пісок: зазначена вартість 1882 гривні за кубометр з доставкою. Для порівняння, ТОВ “ББ Україна” для ремонту ліцею № 107 вказує ціну на пісок 796 гривень з доставкою, при цьому вартість самого піску 400 гривень за кубічний метр. ТДВ “Житлобуд-2” вказує, що купує пісок по 550 гривень за кубічний метр без доставки. КП “Харківспецбуд” купує пісок по 742 гривні за кубічний метр у будівельному магазині “Атлант”. 

Плитку для робіт теж обрали недешеву, у середньому 750 гривень за квадратний метр. В українських магазинах вистачає асортименту плитки вартістю від 400 до 600 гривень за квадратний метр.

Вартість “поребрика” (це слово активно використовується в кошторисах) для капремонту вимощення зазначили 370 гривень. Для порівняння, нещодавно у Валках місцеві комунальники купували метрові поребрики по 150 гривень. Для ремонту 107-го ліцею ціна була майже аналогічна – 168 гривень за штуку.

Вартість цементу марки 400 теж порівняти нескладно: у купі будівельних магазинів ціна за 25-кілограмовий мішок становить від 100 до 150 гривень, тобто 4-6 гривень за кілограм. Але підприємець Ігор Дрозд укупі з головним лікарем Валерієм Алєксєєвим вирішили, що ціна в кошторисі має бути майже 11 гривень за кілограм цементу.

Сталева сітка вартістю 210 гривень за квадратний метр – це майже втричі завищена ціна у порівнянні з варіантами в “Епіцентрі”. Також втричі завищили ціну на фарбу з молотковим ефектом: у кошторисі зазначена ціна 1100 гривень за літр. Хоча аналогічну фарбу, банку обсягом 2,5 літри, можна придбати за 870 гривень.

Цементно-піщана суміш по 15 гривень за кілограм – це теж завищення утричі. Наприклад, ТДВ “Житлобуд-2” вказує ціну за суміш ЦПС – 5,2 гривень за кілограм. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии