Харківський райсуд вкотре відпустив обвинуваченого в замаху на вбивство

Суддя Денис Савченко 13 квітня вкотре відпустив Володимира Цимбалюка, що підозрюється у замаху на вбивство, без запобіжного заходу. Суд за фактом замаху на вбивство триває вже кілька років і, на думку активістів, навмисно затягується.

Вранці група харківських активистов прийшла під стіни Харківського райсуду, щоб висловити обурення зволіканням та бездіяльністю суду, та вимагати суворого та справедливого вироку для Володимира Цимбалюка. Кілька десятків людей тримали плакати “Цимбалюку – суворий вирок!”, “Савченко, де Ваша честь?”, “Цимбалюк – адвокат диявола” та інші. Але розгляд справи перенесли через відсутність сторони потерпілого. Натомість адвокат потерпілого запевнив, що намагався взяти участь в засіданні в онлайн-режимі, що дозволено законом. Із яких причин суддя Савченко вирішив вкотре перенести слухання та чому підозрюваний у замаху на вбивство перебуває тривалий час на волі та вільно пересувається містом, на разі не відомо.

Сам Володимир Цимбалюк перед засіданням, яке так і не відбулося, вів себе зухвало: на більшість питань журналістів не відповідав, проводив фотографування та відеозйомку активістів, а близькі до нього інтернет-ресурси одразу ж сповістили про політичну складову. Щоправда, як замах на вбивство може бути пов’язаний із якимось політичним переслідуванням, ці ресурси не пояснили.
Активісти вимагали припинити затягування розгляду справи та суворого й справедливого вироку для Володимира Цимбалюка. Адже, як відомо, стрілянина в с.Байрак – не єдина подія кримінального характеру, в якій фігурує Володимир Цимбалюк. У тому ж Харківському райсуді розглядається ще, що найменше, одна кримінальна справа, що стосується Цимбалюка. Раніше підприємці Харківщині неодноразово заявляли про сумнівні методи “адвокатської діяльності” Цимбалюка.

Після оголошення про перенесення слухання по справі працівники суду забезпечили Володимиру Цимбалюку можливість покинути приміщення без спілкування з активістами та пресою, ймовірно, через службовий вихід.

Стосовно сьогоднішнього слухання нагадаємо, кілька років тому Володимир Цимбалюк став учасником події, в результаті якої вогнепальні поранення отримав мешканець с. Байрак Харківського району. Очевидці стверджують, що саме Цимбалюк здійснив озброєний напад на місцевого жителя, щоб такий спосіб помститися за відмову передачі права власності на земельну ділянку. Попри заяви очевидців та постраждалого й навіть незважаючи на вилучений в Володимира Цимбалюка пістолет, фігурант гучної справи знаходиться на волі без запобіжного заходу.

Комментарии