Харківський університет ім. Каразіна витратить 20 мільйонів гривень на відновлення головного корпусу

Харківський національний університет імені Каразіна готується укласти три угоди щодо реставраційних робіт головного корпусу загальною вартістю понад 20 мільйонів гривень. Про це стало відомо в результаті аналізу системи “Prozorro”.

Як поінформували в Харківському антикорупційному центрі, йдеться про роботи з “реставрації пам’ятки архітектури та містобудування місцевого значення “Будівля Держуніверситету/к. Будинок Проектів/” (охоронний №7374-Ха). Здебільшого планується заміна вікон.

Найбільшу угоду планують укласти з ТОВ “Фірма “Дом” на суму 13,1 млн грн. За ці кошти планують встановити понад 1750 квадратних метрів віконних блоків.

Жадан пожертвував 500 тисяч гривень на підтримку університету Каразіна

Нагадаємо, 23 із 24 державних вищих навчальних закладів Харківщини пошкоджені російськими обстрілами. Серед найбільш зруйнованих — університети повітряних сил та внутрішніх справ, а також університети імені Каразіна, імені Бекетова та аерокосмічний. Загалом близько 10 будівель Харківського національного університету імені Каразіна зазнали руйнувань внаслідок обстрілів російськими окупаційними військами. Пошкоджені: головний корпус, корпуси економічного і фізичного факультетів, корпус Інституту держуправління, гуртожитки, Музей природи, бібліотека. 

За словами ректора університету Тетяни Кагановської, за попередніми підрахунками, прямі збитки через руйнування, нанесені університету російськими агресорами, становлять приблизно 100 млн євро.

Цього року ХНУ імені Каразіна замовив створення проєктно-кошторисної документації для ремонту корпусів у П’ятихатках, на вулиці Мироносицькій та Героїв Харкова.

Нагадаємо, що Будинок Проєктів побудований, як і Держпром, із монолітного залізобетону, але з дерев’яним перекриттям. Зведення 14-поверхової будівлі завершилось у 1932 році. Як і всі харківські хмарочоси того часу, будівля була зведена у стилі конструктивізму. Під час Другої Світової війни будівля була пошкоджена, але вистояла, а до 1961 року була повністю відреставрована. Через реставрацію будівля сильно змінилась і втратила первинний стиль. Із 1957—1963 р. р. використовується як головний корпус Харківського національного університету імені Каразіна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии