Харківського нардепа від “Слуги народу” Одарченка піймали на хабарі: намагався підкупити Найєма (Фото)

Народний депутат України, член комітету з питань антикорупційної політики пропонував голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Наєму неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті 50 тисяч доларів. Про це повідомили у пресслужбі НАБУ та САП.

Встановлено, що нардеп висловив запропонував топпосадовцю хабар за забезпечення прийняття Міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено). Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування.

Після виділення коштів з фонду на криптогаманець викривача-топпосадовця надійшов перший транш неправомірної вигоди у розмірі 0,39 біткоїна, що еквівалентно 10 тис доларів.

Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати.

Народному депутату вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України. Слідство триває.

У САП зауважили, що розслідування злочину стало можливим завдяки особистому сприянню Генерального прокурора. Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Найєм співпрацював з НАБУ та САП та сприяв розслідуванню протиправних дій.

За даними ЗМІ, йдеться про нардепа від фракції “Слуги народу” Андрія Одарченка. Він є ректором Державного біотехнологічного університету.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии