Хлопчика, який загинув від обстрілу росіян на Харківщині, мати таємно повернула з евакуації

Учора, 2 квітня, внаслідок російського обстрілу села Новоосинове Купʼянського району зазнав важких поранень 11-річний хлопець, внаслідок яких він помер у лікарні. Також загинув батько дитини.

Як розповів голова Куп’янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич, дитини в селі не мало бути, адже цей населений пункт згідно з рішенням Ради оборони Харківської області та Наказом начальника Харківської обласної військової адміністрації підпадає під обовʼязкову евакуацію в примусовий спосіб неповнолітніх разом з батьками або особами, що їх замінюють.

Влада розглядає можливість евакуації з ще трьох районів Харківської області

“Ця родина довго впиралася евакуації та тягнула до останнього, вважаючи, що таким чином отримає можливість залишитися. Втім, спільними зусиллями районної та місцевої адміністрацій, разом з поліцією та координаційним гуманітарним центром вдалося донести до батьків безперспективність намагань ігнорувати вимоги щодо евакуації. І 23.11.2023 року мати та двоє дітей, через три тижні після оголошення евакуації виїхали в місто Харків. Однак родина вирішила таємними тропами повернутися на небезпечну територію. І ось результат. Жахливий! Дуже хочеться, щоб цей випадок відкрив очі батькам та додав розуму у сприйнятті наслідків справжньої війни і непоправності прийняття безвідповідальних рішень”, – написав Андрій Канашевич на Facebook.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии