Ховав паливо для російської техніки: мешканця Харківщини судитимуть за допомогу окупантам

41-річного мешканця селища Куп‘янськ-Вузловий судитимуть за пособництво державі-агресору. За даними слідства, обвинувачений погодився на пропозицію окупантів та в липні минулого року став «начальником базы топлива» виробничого підрозділу «Локомотивное депо Купянск» так званого підприємства «Купянская железная дорога». Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Фасад кухні – який краще

Псевдоначальник зберігав дизельне паливо для окупантів, яке вони використовували для заправлення своєї військової техніки. Оскільки підприємство знаходилося на незначній відстані від лінії бойових дій, це давало можливість представникам російським загарбникам приховувати паливо від його виявлення підрозділами авіарозвідки ЗСУ та швидко вирішувати логістичні питання для доставки палива окупантам в зону бойових дій.

Встановлено, що тільки наприкінці липня минулого року «начальник» передав рашистам понад 120 тисяч літрів дизпалива. 

На початку березня цього року правоохоронці викрили поплічника окупантів та затримали його. Нині він перебуває під вартою. Справу розглядатимуть у Червонозаводському районному суді м. Харкова.  Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. 

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии