“Каструлю зніми з голови”: охоронець супермаркету в Харкові відмовився говорити з клієнтами українською (Відео)

Конфлікт стався у торгівельному центрі METRO на проспекті Гагаріна. Харківʼянка Марʼя Варва виклала у Facebook відео, у якому охоронець на зауваження про те, що він має спілкуватись українською з клієнтами, відповідає: “Кастрюлю сними с головы”. 

Початку конфлікту на відео немає. У коментарі виданню “Накипіло” Марʼя розповіла, що прийшла до супермаркету разом з чоловіком. Зробивши покупки, вони підійшли до каси, на якій можна відсканувати обмежену кількість товарів, і запитали, чи зможуть вони розрахуватися на ній. Як каже Варва, співробітники супермаркету відповіли, що так.

“На середині процесу до нас підійшла співробітниця, яка сказала, що нам потрібно перейти на іншу касу, або закрити чек, бо каса працює обмежено. Мій чоловік відповів, що співробітники сказали протилежне. Звісно ми були засмучені, потім ще застряг чек. Мій чоловік трохи роздратувався, він нікого не ображав. До нас підійшов охоронець і почався конфлікт, бо він звернувся російською мовою і на “ти”. Ми почали вимагати, що він перейшов на українську і звертався на “ви”. Після чого він сказав чоловікові: “Давай отойдем”, – розповіла Мар’я Варва.

Харків’янка та її чоловік вимагали, щоб охоронець перепросив за свою поведінку, а в начальниа охорони супермаркету — аби на охоронця наклали дисциплінарне стягнення. Також подружжя звернулося на гарячі лінії супермаркету, щоб отримати коментар щодо цієї ситуації, але ніхто не взяв слухавку.

На інцидент відреагував Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, попросивши пояснень у компанії.

У свою чергу в METRO Україна принесли вибачення за ситуацію.

“Ми відразу ж розпочали розслідування цього інциденту. Ми вже припинили співпрацю з цією особою, адже подібна поведінка та спілкування є для нас абсолютно неприйнятними. Також ми провели додаткові розʼяснення щодо комунікацій із клієнтами з усіма нашими сервісними провайдерами. Наша команда зробить все необхідне, щоб запобігти повторенню подібних ситуацій у майбутньому”, – повідомили у пресслужбі компанії.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии