Кіберполіція викрила членів злочинної групи, що виготовляла та торгувала підробленими документами (Фото, Відео)

Правоохоронці викрили та припинили діяльність угруповання, яке виготовляло та збувало по всій території України фіктивні дипломи про освіту та документи, що дозволяють військовозобов’язаним безперешкодно виїхати за кордон.

За даними слідства, організували «бізнес» неодноразово судимий за підробку документів киянин та його співмешканка. До протиправних дій вони залучили ще трьох мешканців Київщини.

Зловмисники за допомогою спеціальної техніки виготовляли підроблені документи, що дозволяють військовозобов’язаним безперешкодно виїхати за кордон, а також фіктивні дипломи навчальних закладів з голографічними елементами та відтисками печаток відповідних установ. Один з членів групи створив та адміністрував кілька вебресурсів з продажу «продукції» по всій території України.

За час досудового розслідування правоохоронці за силової підтримки підрозділу «ТОР» Департаменту патрульної поліції провели понад 30 санкціонованих обшуків, у ході яких вилучили мобільні телефони, серверне обладнання, електронні носії інформації з наявними підробленими електронними документами, документацію, бланки, пристрої, за допомогою яких здійснювалася підробка та понад 3 тисячі фальшивих печаток та кліше.

Шахраї з СІЗО ошукали військових, продаючи неіснуючі автомобілі (Фото)

Слідчими було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів), ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Учасникам угруповання повідомлено про підозру та судом обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Комментарии