Колаборантка з Вовчанська, яка обіцяла квартири за співпрацю з рф, отримала 5 років в’язниці

За матеріалами СБУ суд призначив 5 років в’язниці колаборантці з Вовчанська, яка обіцяла квартири за співпрацю з рф.

Про це повідомив спікер СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

Жінка під час окупації міста підтримала російських загарбників та вступила до місцевої окупаційної адміністрації. Її призначили очільницею «управління житлово-комунального господарства» та визначили першочергове завдання – облаштувати казарми для російських військ.

Для цього колаборантка разом зі своїми поплічниками забезпечувала водопостачання та енергозабезпечення в будівлях, де розмістилися рашисти.

Слідством також встановлено, що для набору нових співробітників у «жек» фігурантка обіцяла своїм однодумцям «безкоштовні» квартири від загарбників.

Катували цивільних на агрегатному заводі у Вовчанську: оголосили підозру двом бойовикам «лнр»

Після звільнення міста колаборантка намагалася уникнути правосуддя, імітуючи свій статус «поза політикою». Втім, співробітники СБУ зібрали докази її співпраці з окупантами та затримали на початку жовтня 2023 року.

На підставі зібраних доказів фігурантку визнали винною за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їй 5 років тюремного ув’язнення.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Харківській області за процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області.

Комментарии