Колишній депутат Харківської міськради та ексдиректор КП отримав 3,5 роки ув’язнення

Верховний суд підтвердив вирок, яким до 3,5 років позбавлення волі засудили колишнього депутата Харківської міськради та ексдиректора КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» Фазіля Аббасова. Про це повідомив Харківський антикорупційний центр із посиланням на пресслужбу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, що Аббасова судили за зловживання службовим становищем, що спричинило близько одного мільйона гривень збитків бюджету міста Харкова.

Суд першої інстанції виправдав Аббасова у зловживанні службовим становищем, визнавши всі докази проти колишнього чиновника неприпустими. Але Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала вирок першої інстанції та визнала його винуватим у зловживаннях. 

“12 грудня 2023 року Касаційний кримінальний суд підтвердив законність вироку Апеляційної палати ВАКС. Таким чином, вже ексдепутата Харківської міської ради визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України та засуджено до 3,5 років позбавлення волі. Постанова Верховного суду є остаточною та оскарженню не підлягає”, – інформує САП.

Депутатом Харківської міськради став колишній “регіонал”

Як писав Newsroom, у 2016 році очолюване Аббасовим комунальне підприємство оголосило закупівлю обладнання для потреб міста. Напередодні укладання договору з переможцем тендеру директор, який також був депутатом Харківської міськради, за власної ініціативи вніс зміни до характеристик предмета закупівлі, внаслідок чого закупили іншу продукцію, яка не відповідала вимогам документації конкурсних торгів. Через це підприємство додатково перерахувало майже 1 млн грн. Частину зазначеної суми постачальник сміттєвих контейнерів в подальшому перерахував компанії, бенефіціарним власником якої був Аббасов. 

Після підписання угоди на суму 3,6 млн грн переможець торгів перерахував фірмі Аббасова 1,4 млн грн. За даними експертизи, переплата комунального підприємства становила понад 900 000 грн.

Фазіль Аббасов був радником з економічних питань мерів Михайла Добкіна та Геннадія Кернеса, двічі обирався депутатом Харківської міськради – від Партії регіонів та “Відродження”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии