Колишній працівниці Держприкордонслужби на Харківщині оголосили підозру в дезертирстві і пособництві РФ

На Харківщині Служба безпеки зібрала докази дезертирства та співпраці з окупантами ексспівробітниці регіонального управління Державної прикордонної служби України. Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області, зловмисницею виявилася мешканка селища Куп’янськ-Вузловий, технік прикордонного пункту пропуску «Тополі». У мирний час через цей пункт здійснювався пропуск залізничного транспорту у бік РФ та у зворотньому напрямку.

Після захоплення рашистами пункту пропуску «Тополі» і окупації Куп’янського району прикордонниця відмовилася виконувати накази своїх командирів щодо повернення на підконтрольну територію України та продовження військової служби. Натомість, вона почала добровільно співпрацювати з окупантами та зайняла посаду у незаконно створеному російськими загарбниками підприємстві – «государственном предприятии «Купянская железная дорога», яке перевозило зросійську військову техніку, боєприпаси та солдат для подальшого ведення війни в Україні.

Перейшла на бік РФ та охороняла «общественный порядок» під час «первого звонка»: у Харкові судитимуть поліцейську-зрадницю

У липні 2022 року ворожа пособниця отримала посаду «інженера 1 категорії служби кадрів» і займалася підбором до залізниці нових колаборантів. За свою роботу отримувала 45 тисяч рублів на місяць.

Під час деокупації регіону зловмисниця втекла на територію держави-агресора. Слідчі СБУ заочно повідомили їй про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 408 (дезертирство, вчинене в умовах воєнного стану) і ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору). Колишній прикордонниці загрожує 12 років позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии