Колишній “беркутівець” засуджений до 6 років ув’язнення за катування майданівців

Колишній працівник харківського “Беркуту” засуджений до шести років позбавлення волі за катування учасників Революції Гідності.

Про це повідомив пресцентр Офісу Генерального прокурора.

Київський апеляційний суд ухвалив обвинувальний вирок щодо колишнього міліціонера БМОП “Беркут” ГУМВС України в Харківській області, обвинуваченого у катуванні протестувальників на колонаді центрального входу на стадіон “Динамо” імені В. Лобановського.

Засуджений, який на момент проголошення вироку був діючим працівником поліції, за попередньою змовою групою осіб знущався, завдаючи фізичних та моральних страждань, із двох учасників Революції Гідності.

Одного з них, який на той момент був неповнолітнім, роздягнули при температурі повітря -12°C і поранили у стегно правої ноги ножем. Після цього забризкали перцевою рідиною та примусили пройти оголеним через групу правоохоронців, співаючи гімн України, висміюючи його ідеологічні переконання. Надалі потерпілих звинуватили в організації масових заворушень.

Судитимуть колишнього поліцейського, який збив насмерть 15-річну дівчинку

Виправдувальний вирок Дніпровського районного суду Києва, який був винесений щодо харківського “беркутівця” у 2015 році, було скасовано Касаційним кримінальним судом Верховного Суду.

Під час нового апеляційного розгляду прокурори довели вину колишнього “беркутівця” у катуванні (ч. 2 ст. 127 КК України).

Вирок набрав законної сили з моменту його проголошення.

Обвинувальний акт стосовно інших двох співучасників цього злочину – співробітників підрозділу “Беркут”, перебуває у провадженні Дніпровського районного суду Києва. Наразі у зв’язку з переховуванням від суду на території росії їх оголошено в розшук, а судове провадження зупинено.

Комментарии