Колишній правоохоронець збував кокаїн: ДБР закрило канал ввезення наркотиків з Еквадору до України (Фото, Відео)

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) з оперативним супроводом Департаменту боротьби зі злочинами наркотичного спрямування Національної поліції припинили діяльність каналу постачання еквадорського кокаїну до України. Під час затримання колишнього правоохоронця, який займався збутом наркотиків, було вилучено 3,3 кг кокаїну на суму 135 тис. доларів США.

Розслідування встановило, що правоохоронець був членом злочинної групи, яка організовувала переправку кокаїну з Латинської Америки через країни Європи до України. Наркотик розповсюджувався оптом по різних областях України з мінімальною партією 1 кг за ціною 45 тис. доларів США за кілограм.

До складу злочинної групи входили не лише правоохоронець, але й службовці митних органів та громадяни країн Європейського Союзу.

Харківські патрульні затримали жінку, яка робила “закладки” (Фото)

Виявлено, що до початку війни наркоторговці завозили значні партії кокаїну до України через морський порт в Одесі, приховуючи наркотик у спеціально обладнаних укриттях контейнерів. Проте через військові дії цей постачальницький шлях перестав існувати, і наркоторговці створили новий маршрут постачання наркотиків через сухопутний кордон з Польщею у Львівській області.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, включаючи обшуки місць можливого зберігання наркотиків та осіб, причетних до злочину.

Досудове розслідування щодо цього випадку здійснюється згідно з ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України.

За цими статтями можливе покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснюється Офісом Генерального прокурора України.

Комментарии