Коригувальниця, якій дали 15 років за наведення ударів РФ по Харкову, намагалася оскаржити вирок

Як повідомлялось раніше, суд визнав винною 54-річну жінку за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Їй призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй на праві власності майна. 

Прокурори у суді довели, що жінка, перебуваючи у Харкові під час повномасштабного вторгнення рф в Україну, почала спілкуватися через Телеграм з двома представниками країни-агресора. Один з них — військовослужбовець зс рф, інший — бойовик так званої «ДНР».  

У Харкові затримали групу велосипедистів, які виявилися коригувальниками ударів РФ

Зрадниця передавала російським кураторам необхідну інформацію по Харкову, а саме про місця дислокації ЗСУ, розташування української військової техніки та надавала відомості про пункти видачі гуманітарної допомоги. Також жінка надсилала їм відеозаписи руйнувань, спричинених обстрілами російських військових, для подальшого корегування їх вогню. 

У суді жінка свою вину не визнала та назвала всі доводи правоохоронців «дезінформацією». 

10 березня 2023 колегія суддів Жовтневого райсуду Харкова винесла обвинувальний вирок. Захист коригувальниці подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати вирок та направити на новий розгляд до суду першої інстанції. Проте колегія суддів Харківського апеляційного суду відмовила у задоволенні цієї скарги.  Наразі триває строк на касаційне оскарження ухвали.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии