Коригувальниця на забезпеченні: СБУ затримала зрадницю, яка шпигувала на користь окупантів

Служба безпеки України (СБУ) затримала російську агентку в Одесі, яка працювала на фсб рф. Жінка була залучена до збирання розвідданих про місця базування українських військових об’єктів на території Одеси.

Агентка отримувала грошову винагороду від окупантів за здійснення своїх дій. Вона збирала інформацію про місця розташування об’єктів оборони та фіксувала наслідки повітряних атак на місто. За виконані завдання від російської сторони агентка отримувала гроші у криптовалюті на свій електронний гаманець.

Жінці, яка була «главной финансисткой» під час окупації Куп’янщини, загрожує до 10 років ув’язнення

Під час контрдиверсійних заходів, які проводили співробітники СБУ, агентку затримали, коли вона проводила дорозвідку навколо одного з українських військових об’єктів. В результаті затримання виявилось, що ця жінка мешкала в Одесі та мала проросійські погляди.

Зловмисниця під час обшуків мала при собі докази своєї діяльності на користь Росії, включаючи банківські картки та засоби зв’язку. Їй повідомили про підозру за статтею Кримінального кодексу України, яка передбачає державну зраду в умовах воєнного стану. Агентці загрожує довічне ув’язнення. Розслідування триває для встановлення всіх обставин злочину.

Комментарии